10.4.08

Entendre perquè serveixen les eines d'Internet

A Internet hi ha un munt d'eines de l'anomenada web 2.0 i ara per fi he descobert que abans que res m'he de fer 3 preguntes:
1. per què serveix?
2. com funciona?
3. i, finalment, jo ho necessito?
Si tinc la resposta a la pregunta 1, puc passar a la segona, entrant a l'eina i descobrint-la, i si supero la segona, llavors em puc fer la tercera pregunta i acabar incorporant l'eina a la meva vida diària.

M'ha passat que he començat a usar blogs, Linkedin, facebook, twitter i youtube directament, sense saber en molts casos per què serveix i, ni molt menys, si jo ho necessito. Moltes vegades passa això perquè reps invitacions a entrar en alguna xarxa, i amb 2 clics ja t'has fet usuari i no tens ni idea de perquè dimonis estàs allà dins. I és tant fàcil també obrir un bloc! Perds més estona en decidir el títol que en tots els altres detalls de disseny i configuració....

Fa un temps el Carlos ja em va ensenyar els videos 'Explanations in plain english' i ara els recupero perquè estic en un mar de plataformes i necessito aclarir-me. Common Craft, a través d'uns fantàstics videos que estan diponibles a YouTube, explica didàcticamenbt el que hi ha a internet, i després de veure'ls ja tens més clar què és això dels blogs o el twitter o les xarxes socials, i pots decidir si hi entres i com. Són molt recomanables, n'inserto uns quants aquí.

Què és un blog?Què és twitter?Què és una wiki?Què és RSS?Què és una xarxa social? (aplicable a linkedin, facebook o myspace, per exemple)

7 comentaris:

Marc Cortés ha dit...

Gràcies Dani acabo de trobar-li un sentit al Twitter... per cert t'he posat per seguir-te... el meu nom "marccortes".

A vegades és tan fàcil amb un video.

dlz ha dit...

doncs vinga, jo també et seguiré al twitter... i a veure si jo també li trobo el sentit ;-)

Anònim ha dit...

Farà un any i mig vaig twittejar amb uns col·legues durant un temps.

Amb el pas de les setmanes em va semblar un instrument de comunicació grotesc.

Només serveix per a que algú malalt et segueixi les passes.

Impossible dialogar amb tants pocs caràcters com permeten per comment.

Oblida-te'n.

Guillem, el padrí.

dlz ha dit...

jo tampoc ho veig gaire clar, però del que es tracta es de provar i d'estar al dia, per quan la'fillola' es faci gran, entendres el seu món...;-)

Marc Cortés ha dit...

Tenia dubtes fins que he llegit el post del Marc Vidal titulat ¿Para que sirve Twitter?. Crec que algún dels 20 motius que dona us pot servir...

Guillem, el padrí, pot ser el guillem que vaig conèixer ja fa un temps?

dlz ha dit...

sí, un gran barcelonista ;-)))

Anònim ha dit...

Sens dubte, Marc! Saluuudos cordiales!