10.4.08

Entendre perquè serveixen les eines d'Internet

A Internet hi ha un munt d'eines de l'anomenada web 2.0 i ara per fi he descobert que abans que res m'he de fer 3 preguntes:
1. per què serveix?
2. com funciona?
3. i, finalment, jo ho necessito?
Si tinc la resposta a la pregunta 1, puc passar a la segona, entrant a l'eina i descobrint-la, i si supero la segona, llavors em puc fer la tercera pregunta i acabar incorporant l'eina a la meva vida diària.

M'ha passat que he començat a usar blogs, Linkedin, facebook, twitter i youtube directament, sense saber en molts casos per què serveix i, ni molt menys, si jo ho necessito. Moltes vegades passa això perquè reps invitacions a entrar en alguna xarxa, i amb 2 clics ja t'has fet usuari i no tens ni idea de perquè dimonis estàs allà dins. I és tant fàcil també obrir un bloc! Perds més estona en decidir el títol que en tots els altres detalls de disseny i configuració....

Fa un temps el Carlos ja em va ensenyar els videos 'Explanations in plain english' i ara els recupero perquè estic en un mar de plataformes i necessito aclarir-me. Common Craft, a través d'uns fantàstics videos que estan diponibles a YouTube, explica didàcticamenbt el que hi ha a internet, i després de veure'ls ja tens més clar què és això dels blogs o el twitter o les xarxes socials, i pots decidir si hi entres i com. Són molt recomanables, n'inserto uns quants aquí.

Què és un blog?



Què és twitter?



Què és una wiki?



Què és RSS?



Què és una xarxa social? (aplicable a linkedin, facebook o myspace, per exemple)