14.3.06

Teatre d'empresa, una forma artística de tractar els problemes a les organitzacions


He estat fora de línea força dies. De ben segur que això servirà per alimentar aquest bloc amb noves informacions.
Una de les activitats que he desenvolupat ha estat la Convenció Interna de l'empresa (el 'kick-off'), que vam celebrar a Castelldefels. Excel.lents les instal.lacions de l'Hotel Rey Don Jaime, que té un fantàstic Centre de Convencions amb un auditori per 350 persones i una infinitat de sales de reunions. I un personal extraordinari, liderats pel Raimon, el Director, i la Vanessa, Responsable dels Esdeveniments. Gràcies per contribuir a l'èxit.
La sorpresa pel personal de l'empresa va ser que vam contractar uns consultors molt especials per trencar el gel de bon matí. Ens trobem en plena fusió amb T-Systems, empresa TIC que ha adquirit gedas i TAO, on ara estic treballant. Amb la incertesa de tothom al cos, els actors van conseguir fer somriure, i riure!, al personal, tractant amb gràcia els típics temes que surten en aquests casos: els rumors, els dèficits de comunicació, els canvis d'organigrama, els canvis d'oficina, ....

La companyia Acto Seguido està especialitzada en teatre d'empresa. Compten amb obres pre-escrites, com aquesta 'Se Fusionan' i d'altres. Però també escriuen guions a mida de cada situació a l'empresa.
Amb aquesta tècnica tan sorprenent, directa i creativa, es poden aconseguir uns resultats molt més vivencials en el personal o en el client. Es fa més proper veure't a tu mateix atenent al client, o governant el teu equip de treball, i per tant és més fàcil que puguis posar en marxa solucions per fer-ho millor.
Després d'intentar-ho varis anys, per fi he pogut treballar amb el Patrick i els seus excel.lents actors. Ha estat una gran experiència i espero repetir aviat.